7.1.11

Makan untuk hidup @ hidup untuk makan?

Untuk beberapa hari ni aku agak susah untuk mencari makanan. Kedai-kedai makan agak jauh . Cuma ada kedai yong tau foo yang baru memulakan operasi semalam. Aku dah try .and TAK SEDAP. Supposedly aku patut happy sebab it might be the chance for me to lose weight but wait.

No. pada aku,  pagi, tengahari dan malam adalah makanan wajib dan aku tak kan tinggalkan. walaupun dalam proses pengurusan or whatsoever diet. Plus I need an energy sebabnya pagi dan balik kerja aku akan berjalan. (chance to lose weight no.2 ) yeay!

Ok back to tabiat pemakanan aku.
 Breakfast, Lunch and Dinner adalah wajib untuk mengelakkan dari memakan junk food yang melampau. yup. Bila tak makan makanan berat aku akan rasa lapar. dan masa tu la aku akan cari jajan dan coklat yang aku rasa menjadi punca masalah kegemukan aku ni.

So, I had take a survey from Nestle and I think you guys should try too. Survey tu cakap rutin makanan aku adalah ok. BUT! Aku perlu BERSENAM!!  Do lots of walking and jogging bla bla bla

err..eerr.. tak cukup ke main badminton on weekends? 






click here to join the survey

1 ulasan:

jangan lukis-lukis. tulis je