16.2.10

Mimpi yang sangat cool tapi....

Ok semalam aku mimpi dan aku rasa mimpi aku ber jam-jam sebab situasa tu berjalan macam dari rumah Faha jalan terus ke Manjoi patah balik ke Metropolis lalu port weld. haaaa.

Mula cerita, member aku sorg ni balik ngadu kena belasah dengan mamat mane ntah. Aku dengan keadaan baran lagi kurang mental pon bergegas g cari lelaki-lelaki tu ..ok situasi ni berlaku kt rumah faha (ok~rumah faha dalam mimpi aku jadi rumah budak lelaki..haha)..pastu aku pon gaduh.yang pasti aku ada bawak keluar pistol , tarik picu dan pow!..konon2 nak suruh dorg keluar dari rumah la kan. member aku , ohm dalam kereta tanya aku dengan cuak 'ko ni nak bunuh orang ke ha?" dan aku balas balik dengan penuh serius " pistol adik aku, saja pnjam nk tunjuk gengster"

ok,lepas tu diorang pon turun. .Aku pon maki-maki la sampai merah-merah muka aku.(dalam mimpi boleh tengok wajah sendri..bes nyo.haha)..dan tiba-tiba diorang cuba nak pukul aku pula..aku teringat pepper spray dlm beg..tapi ntah macamane jadi fire extinguisher pulak dan akibatnya budak2 tu buta dan diorang pon buat polis repot. aku pon kena tangkap. dem

ok..pap..tiba-tiba dalam jel. mak aku datang nak jamin aku tapi aku tak nak sebab aku rasa kalau aku keluar aku akan bunuh budak-budak tu. .mak aku fade out.lepas tu datang pulak member aku yang jadi mangsa tu dan aku nasihatkan dia masuk court untuk pertahankan hak2 kita sebagai wanita. ( gila hang tao)

dan tiba-tiba situasi bertukar.aku jadi lawyer pulak. hurm..lawan punya lawan. tak tau la sape yang menang. macam aku yang menang tapi entah..tak ingat pulak part ni.hahaha..

ok tiba-tiba hilang cerita pasal jadah-jadah ni..lepastu jeng-jeng..aku kt rumah YKP plak?? hmm..ntah tiba-tiba je.haha

tapi yang pasti ade beberapa pondok kt backyard rumah YKP tu. satu pondok ada abror dan wataknya senyap dan senyum sahaja. bertentangan dengan abror ada pyan habib tapi aku rasa macam diorang tengah buat anyaman . aku pun tak faham kenapa dorang sedang menganyam..hahaha..ok tiba-tiba pyan panggil aku tanya bila aku nak pakai tudung?.aku pandan keliling. Abror dok tersengih kerang lagi. ceh. tampo kang.tiba-tiba aku emosi pastu K.aneem panggil minta tolong. Aku g la kat beliau. tapi tiba tiba situasi bertukar lagi.

kali ni pasal ade sepasang kekasih tiong hua ni salah faham sebab si lady ingat bofren dia syok kt aku. aku pun tak kenal bfrennye tapi yang pasti b.fren dia muka macam giant doremon..tak bisa bohong.haha. then, diorang duk col aku banyak kali tapi kan aku duk bz tolong k.anem jadi aku tak berapa nak layan fon ni. pastu suddenly aku angkat jugak dan tiba lady tu cakap aku suka ke bfren dia. (tiba-tiba diorang ada kat depan aku).hmm..aku cakap aku tak kenal bfren di tu. dan bfren dia kate kenal aku.pernah sekali terserempak kt parade dan aku iyekan je. tp tiba-tiba dorang naik bot lambai-lambai kt aku dan yang lepas kan tali bot tu ialah tira,rumet kepaada kawan aku munirah.haha

ok,lepas tu aku jalan dengan terloncat-loncat sambil pakai dress comel bawak belon. situasi macam kat dinding tepi lot kedai . lepas tu tiba aku terpaksa berenti meloncat sebab nampak kerusi di susun sebaris je.aku tolak tepi sebab nak lalu. tiba -tiba! kucing bapak la seindah-indah syurga yang aku tak pernah tengok kt dunia ni dan sangat banyak berlari-lari keluar termasuk seorang lelaki yang tiba-tiba terbang ..terkejut aku habak hang!..lelaki tu masih lagi dalam keadaan liar sama macam kucing-kucing tu.dan yang jaga binatang-binatang aneh ni ialah meor folk. ok aku tak to kenapa mimpi aku di beginikan. tapi meor bising la aku g bukak kerusi kan habis semua binatang terlepas. adeh.

ok time tu aku lari dan tiba-tiba aku nampak ayam fared. dan aku pergi kat dia dan tanya pasal kejadian tadi. tiba-tiba dia tarik aku bawak lari masuk bilik yang ada 'kakak-kakak' tengah gubah bunga telur. makin rumit di situ. kitorang yang sepatutnya nak gosip pasal situasi tadi tiba tiba dok kacau plak kakak-kakak tu. dan dalam mimpi aku rambut ayam jadi pendek.hahaha.padan muka kau. . aku tegur rambut dia pendek. xsempat dia nak buka mulut tiba-tiba..trut trut..

ikien col,dan situasi nya adalah sekarang.realiti.hmmmm







4 ulasan:

  1. bainun waheedaaaa!! sewaktu cuti di rumah jgn buat mimpi bukan bukan.bahaye!!

    BalasPadam
  2. perghhh..
    gile best mimpi ko ben..
    aku pn pnah gak mimpi merapu merepek cmni..
    nti la 1 ari aku share..
    hahaha..

    BalasPadam
  3. panjang benor ko nyer mimpi nie band..

    BalasPadam
  4. yanasaja, hehe..dia terjadi sendiri..hik3

    bebob, yeah..sharing jgn lupe.huhu

    pilsowe, tao xpe..penat betol

    BalasPadam

jangan lukis-lukis. tulis je