30.7.09

Pelajaran 1~ mengenali diri

Entah apa,kenapa,sebab ..
Biar aku dan aku dan aku yg masih di dalam yang tahu betapa tolol bahlul nya aku..


Mari belajar...
Belajar hidup,belajar adab,belajar mencarut,belajar apa-apa jadah lagi..

Jom..
Mendengar dengan gila,duduk memikir apa makna disebalik kata-kata ini...

Theres a sign on the wall But she wants to be sure cause you know sometimes words have two meanings.



Mari belajar mencari apa makna diri...






nota di ibu jari kanan :: masih belum faham sepenuhnya maksud vertical dan horizontal...

10 ulasan:

  1. hidup ini di fatamorgana dan aku masih mahu tegak berdiri

    BalasPadam
  2. nurfarhana.mnor31 Julai 2009 12:03 PG

    see it through benun.coz it might be a hidden mirror behind the wall that reflects the sign which brought definite two meanings.those two meanings caught u the way u think.choose either one ;)

    vertical and horizontal are basically just the same ;) both were two straight lines in a way it being crossed on opposite axis.again u choose either one :P

    p/s:make sure the best for u.aisyiteru

    BalasPadam
  3. wah. deep tu babe.

    BalasPadam
  4. jaringan luar pemerhati media :: berdiri tegak macam lampu..hehehe


    nurfarhana :: yes my dear,both are two straight lines, but there still have difference between the lines..-__0

    Alina :: hehe..xdeep sgt..tp makan pon sodap jugak..0__0

    BalasPadam
  5. owhhhhhhh...
    gue taw apa maknanya..
    paham2..
    vertical dan horizontal tu sejenis line berbeza..
    walou pon dia juz line tapi dia tetap berbeza..
    cuba cantumkan bucu ke bucu line vertical ngan horizontal tu..
    akan dapat bentuk 'L' kan??
    L tu mewakili line..
    kalou dalam autoCAD tekan je l dia akan naik line..
    jadi line clear..
    jom cargas..
    hehehehe..

    BalasPadam
  6. "words have two meanings" :

    a/ satu untuk ruh, satu lagi untuk jasad
    b/ satu untuk dunia, satu lagi untuk akhirat
    c/ satu untuk lelaki, satu lagi untuk perempuan
    d/ satu untuk akal, satu lagi untuk nafsu
    e/ satu untuk langit, satu lagi untuk bumi
    f/ satu untuk tuhan, satu lagi untuk makhluk
    g/ SATU MALAYSIA, SATU LAGI FOREMOST!

    :p

    BalasPadam
  7. Di mana kamu petik frasa itu.... Jika kamu sudah tahu ianya adalah potongan lirik stairway to heaven yang ditulis oleh robert plant dan dimuziki melodinya oleh Jimmy Page. Adakah kamu ini peminat Led Zeppelin? Wah sungguh sedikit benar org di Malaysia yang dapat menyelak rahsia besar itu....

    Apapun maknanya ialah begini... Kisah seorang gadis sunti yang menyakini bahawa setiap kilauan itu emas lalu dia pun BERHASRAT membeli "tanggaraya ke syurga".

    Lalu bila dia sampai ke tempat penjualan itu, dia dapati semua kedai tutup, dan....hanya dengan sepatah perkataan dia ucapkan lalu terbukalah semua kedai-kedai yang tutup tadi dan diapun dapat membeli tanggaraya ke syurga itu.

    Dan bila berjalan pulang dari tempat pembelian itu barulah dia bertemu satu tanda di dinding yang tertulis patah-patah perkataan yang punyai 2 maksud dan pengertian.

    Berdekatan dengannya sepasang burung menyanyi di atas dahan di sepohon pokok di tepian sungai, kadang-kadang semua yang kita FIKIRKAN sering tersalah arah!

    Ahmad Ansor

    BalasPadam
  8. Nothing is certain in this life. Most of the time we ourselves define the signs. It how we looks at things. We define which is horizontal, which is vertical. Usually depends on where we stand.

    BalasPadam
  9. AKU SEBATANG POKOK!

    BalasPadam
  10. bangun dan tidor....mudah bukan?

    BalasPadam

jangan lukis-lukis. tulis je