26.7.09

Kau Lagenda

Tergamam.. Sentap...Xpercaya semuanya ada...

Yang pasti dia tak kan dapat di tandingi sesiapa pun..

Aku belum pernah bekerja dengan beliau apatah lagi berguru..Namun aku pasti dalam setiap 'harta-harta' yang kau tinggalkan akan menjadi satu pelajaran sempurna untuk aku..










Kau Lagenda..Yasmin Ahmad (July 1, 1958 - July 25, 2009)



Quote from Bapak (My late father's brother) ::

"sometimes and most of the time good ppl leave us too soon... i know one that left me and i am still dreaming of him... sometime"



Nota :: tahun-tahun mendatang aku pasti ingat dua perkara pada tarikh 25hb Julai iaitu Hari Jadi mak aku dan tarikh kematian seorang bintang....

6 ulasan:

  1. nurfarhana.mnor26 Julai 2009 9:33 PTG

    Sejuta bintang di angkasa
    Sinarnya mempesona
    Sebutir bintang di taman seni
    Cahayanya berseri
    Biar bertahun masa beredar
    Satu wajah satu nama takkan pudar

    Tetap jelas di ruang mata
    Setiap gerak gaya
    Bergetaran merdu sinar
    Di persada budaya
    Hingga kini menjadi sebutan
    Tetap terpahat namamu di ingatan

    Kaulah satu satunya
    Di antara berjuta
    Insan teristimewa

    Patah tak tumbuh lagi
    Hilang belum berganti
    Kerana kau tersendiri

    Kaulah satu satunya
    Di antara berjuta
    Insan teristimewa

    Kau kebanggaan kita
    Kau budayawan bangsa
    Engkau... lagenda

    -Lagenda by sheila majid-

    al-fatihah n yasin sudah ku sedekahkan pd arwah Yasmin Ahmad td...semoga arwah ditempatkan di kalangan org2 beriman.

    dulu waktu skolah rendah,sy igt lagi,sy lead utk choir nyanyi lagu ni.cuma besar je tak jd penyanyi...terkehel minat ke tarian n teater.khas lagu ini sy nyanyikan blk secara live buat arwah Yasmin Ahmad dgn plucking gitar.

    terigt first movie yg sy tonton yg telah merubah persepsi sy terhadap dunia perfileman negara.movie Rabun.terkejut dgn shots,jln cerita,karekter,intipati n cara director terjemah cerita.mmg satu benda yg beda.waktu menonton dgn bonda.bonda sendiri kagum,pe tah lagi sy.semenjak itu,kami anak-beranak tak putus2 msk panggung nonton n beli karya2 Yasmin Ahmad utk koleksi.

    skali lagi sy kagum dgn iklan2 yg diterbitkan oleh Yasmin Ahmad under petronas.iklan2 yg simple gitu nampak jelas dan mampu nyentuh sensitiviti individu yg nonton.

    haru,sayu dan pilu bila kehilangan pencetus revolusi spt arwah.ilmu yg ditinggalkan pasti jd pengubat duka semua pengasih2 arwah dlm industri ini.smoga yg tggl terus melangkah dgn lebih baik lagi.amin.

    BalasPadam
  2. Memang sedeh..Apatah lagi kita sebagai pelapis yang masih dahagakan pembelajaran dari seorang filmaker yang terulung..

    BalasPadam
  3. sedih2 gak, tp tolong smpikan ucapan happy birthday kat mak yek.. ckp dia sowi la menantu dia ni jao x dpt kasi adiah.. hahaahaa..

    BalasPadam
  4. emmet nak wish berfday kt mak mentua juga ke?

    -___o

    BalasPadam

jangan lukis-lukis. tulis je