3.4.14

the band

currently working on the reality show called THE BAND. still maintain jadi content prod.kali ni lagi bertabah dari GM2 dulu.

pusing patah balik , dah 3 reality show dah. tak pernah aku expect aku akan kerja untuk reality show. dan content prod is actually tak pernah ada dalam pekerjaan impian aku. luls

takdir tuhan.sapa boleh halang yedak?

dan sedar tak sedar ive been in this industry since 2006. ya tuhan! dah nak masuk 8 tahun dan aku masih feeling2 budak baru belajar lagi.

hmmm lajunya masa....

kadang-kadang ada juga terdetik nak hibernate kejap dari kerja2 macam ni dan cuba perkara yang lain. meniaga ke cuci pinggan kt rnr ke,  jadi toll gate girl ke.

tapi ada saja perkara yang selalunya buat aku tak teruskan niat aku. entah kenapa. cuma aku harap aku takkan lama di takuk yang sama. tahun ni harapnya ada perubahan dalam hidup.

harap-harapnya lah....

insecure

jangan tanya apa  jadi sebab aku sendiri tak faham.

apa yang dizahirkan belum tentunya indah. niat terselindung kau tak tahu.

aku sendiri pun tak faham. aku sendiri cari masalah. aku sendiri yang selesaikan.

eat that shit you have create Bainun.good night.

15.6.13

working

semenjak dah bertukar kerjaya sebagai freelance. kehidupan ya agak hectic sikit compared to keje makan gaji dan balik ikut timing. but ya saya happy.

currently sedang membikin reality show gadis M2 for astro ria. dah masuk episod ke 5 post prod. hopefully dapat rating banyak sebab den buat content. . heheh

last week , akhirnya dapat juga pergi bercuti with my school mates. ya kami memang selalu backpack together. kali ni ke krabi. kindda beatiful place. gua nak honeymoon kt sana nanti. yehuu! ada masa lagi saya update jurnal. 

4.2.13

sibu island

last weekend aku habiskan cuti ke sibu island. 7jam perjalanan menaiki kereta. ye agak jauh terseksa masuk kedalam tapi its worth.

pantai jernih biru cantik.
activiti yang disediakan memang best.

we started with moon walk. jalan2 keliling resort .. pantai and etc.

and guess what? i found this

serius..nampak mcm hantu.but its not. pokok sebenanya tu.haha propa jew.


28.12.12

Aku foto kau teaser

Watch "TEASER AKU FOTO KAU" on YouTube

Lepas beberapa bulan tak sentuh editing. Saya kembali.. Tapi kali ini cuma untuk suka suka supaya tak nyanyuk kemudian hari. Untuk kerjaya akan di herbinatekan seketika bagi memberi peluang untuk menimba ilmu di posisi yang lain.. Harap maklum.

19.12.12

Simbol stop

Cite nya mana pergi foto2 kt block ni?

Ada kemungkinan x masa aku beli smartphone lalu automatik photo blog masuk album dan aku delete sbb rasa mcm wadeheck apasal tiba2 ada kt sini?

ADAKAH SEBAB ITU?

I REPEAT ADAKAH SEBAB ITUUUUUUU?

IF LIDDAT I CAN ONLY SAY ONE WORD..

CILAKAAAAAAAA.!!!!!!!

18.12.12

Stress..

Day by day makin rasa stress..the worse office ever i tell u.. Jgn tanya kt mana aku kerja sekarang..grrr.. Maybe because i did something that im not used to. Everyday i feel like tak nak buat pape..nak tidur nak tidur dan tidur dan yeah nak main game.. Xnak kerja and do anything that can make me feel demotivated.. Tk tau sampai bila nak tahan..its either i cau or kena pecat.keh3..but heh dah prepared.. Nak jadi ape jadila..hai la hai..x-(

Nak jadi suri rumah tangga can ar?

18.11.12

Kerja ke 7

Kerja ke tujuh. dah tak involved creative. Sekarang menjurus ke Management. Sebulan dah kerja. Alhamdulillah kerja berjalan dengan lancar dengan bantuan colleagues. Kumpul pengetahuan am sebelum nak buka company sendiri. ehem . 

for the first time dalam hidup buat akaun, ambik tahu pasal pengurusan produksi and everything yang selama ni tk pernah ambik pot pn. kalau ada maybe 5% je kot. 

Sedih jugak sebenarnya tinggal Annasis Mirror but for the sake of myself. I should. Setahun lebih jugak dengan Annasis Mirror. The most fun and exciting company I ever work gituew. 

Baru sehari kerja pn dh rindu dorang apatah lg dh sebulan. -,- 




farewell 1433


Tahun paling busy dengan perancangan macam-macam.

Tahun paling busy dengan pengisian hidup bujang.

Tahun paling busy dengan other social network. ( boleh kira busy jugak tak?)

Tahun segala tahun 1433

Farewell ..

1434 harap di permudahkan semua perkara.

dan ye mohon doa untuk GAZA .. kesian kt deme. doa je yang paling mampu.


29.8.12

kemaskinikuamboi

Amboi rindu le kitew .. Aku rasa dia ni paling last sekali tahu satu perkara.


I mean BLOG bukan ORANG.


Aku tk inform dia lagi.Biasalah alasan sibuk. ALASAN. Tapi aku harap dia tak kecil hati.




Sudah menunang. ok taun depan update balik.